Dárkové předměty

s potiskem

Pro školáky, ručník se jménem

nebo s oblíbeným zvířátkem

 

ANO, potiskneme i ponožky :-)

 

Potisk triček, barevných i bílých

- profesionální grafika není v ceně!

V ceně potisku je základní rozvržení fotky na triko, tak jak ji pošlete. Pokud se bude zasahovat do grafiky, vyžádejte cenu předem.


Úvod »Med od včelaře» Med květový pastovaný 400 g


        

Med květový pastovaný 400 g

MED KVĚTOVÝ pastovaný 400 G Květový pastovaný med prostě nestéká z pečiva. Nestéká dokonce ani směrem nahoru, ba ani dolů, doleva nebo doprava. Maminky jásejte, protože právě nyní si už Vaše roztomilá ratolest neumaže nic od stékajícího medu.

img

 

Dostupnost: skladem
Číslo produktu: MED-květový-pastovaný-400g
naše cena:
140 Kč (Nejsme plátci DPH)

do košíku:
  ks  

MED KVĚTOVÝ 750 G

Květový med je nabitý přírodou, je to sladké pokušení a sladká rozkoš. Dejte si lžičku jen tak a polaskejte své chuťové pohárky lahodnou chutí. Do čaje, na křupavý chlebíček či rohlíček, prostě klasika! Upečte medovou bábovku s ořechy nebo super bombastický medovník. Ovšem grilované masíčko na medu - to je gastronomický orgasmus.

Kvalita: rychlá krystalizace - zpravidla do pár dnů či týdnů, nejsladší chuť, nejlépe stravitelný 

  • Proč med krystalizuje? Je to známka jeho pravosti a kvality.

Ahoj, tady Josef – Váš včelař

Květový med je klasika. Je to med z nektaru a pylu rostlin, proto se nazývá medem květovým. Od včel ho získáváme koncem května, je to první med.  Jeho chuť je nejsladší a používá se také pro pastování.

A z čeho se skládá květový med?

Květový med se skládá ze sladkých šťáv rostlin – z nektaru, jenž včely obohacují o výměšky svých žláz – z enzymů, přispívajících ke štěpení cukrů a dále z pylu. Také záleží na obsahu vody v medu, která tvoří asi jednu šestinu. To je 14-19% vody. Květový med je polyflórní – je včelami sesbírán z různých druhů rostlin.

Co je to krystalizace medu? A jak med ztekutit?

Krystalizace medu je přirozený fyzikální proces a tato přeměna začíná mírným zakalováním. Tento stav přechází do neprůhledné pastovité konzistence nebo do úplného ztuhnutí. Krystalky ve ztuhlém medu jsou podobné těm cukrovým řepným, proto se tento jev lidově nazývá zcukernatěním. Rostlinný původ má také vliv na rychlost krystalizace medu a jeho zkrystalizovanou podobu.

Tuhý med lze snadno nazpět ztekutit bez ztráty kvality. Nejsnazším způsobem je vodní lázeň o teplotě do 50 stupňů Celsia. Vhodným prostředkem je ale také horkovzdušná trouba nebo úplně obyčejný radiátor. Pro ztekucování není vhodná mikrovlnná trouba. Zkrátka, chceme-li mít med po ztekucení stále zdravý, je dobré dodržovat maximální teplotu ohřevu 50 stupňů.

A jak máme květový med nejraději?

My květový med používáme nejčastěji na vaření a pečení. Nebo grilování. Medová marináda k masu u nás frčí určitě nejvíc. Vhodný je také do čaje.

Včelařství Domovina - to je med od včelaře, domácí med, český med

Chováme včely s láskou

Krystalizace medu je známka pravosti

Krystalizace medu nejčastěji nazývaná pojmem cukernatění či tuhnutí je zcela přirozený proces, který je typický pro každý med. Vlastnosti medu mají přímý vliv na rychlost krystalizace – nejrychleji krystalizují medy květové. Řepka obsažená v medu také přispívá k rychlejší krystalizaci. Pomaleji naopak tuhne med medovicový lesní, zpravidla po několika měsících. Co zpomaluje nebo zrychluje krystalizaci a lze vůbec krystalizaci medu zabránit?

Krystalizace medu

Krystalizace medu je přirozený fyzikální proces a tato přeměna začíná mírným zakalováním. Tento stav přechází do neprůhledné pastovité konzistence nebo do úplného ztuhnutí. Krystalky ve ztuhlém medu jsou podobné těm cukrovým řepným, proto se tento jev lidově nazývá zcukernatěním.

Rostlinný původ má také vliv na rychlost krystalizace medu a jeho zkrystalizovanou podobu. Tuhé květové medy mají nažloutlou až žlutohnědou barvu. Ovšem řepkový med je ve své zkrystalizované podobě takřka úplně bílý a připomíná sádlo. Světlejší odstín tuhých medů oproti těm tekutým způsobují krystalky, které lámou a odráží světlo.

Co zpomaluje nebo zrychluje krystalizaci medu?

Jedním z důležitých faktorů krystalizace medu je teplota, která zásadně rychlost krystalizace ovlivňuje. V podmínkách nad 25 °C nebo pod 5 °C med téměř nekrystalizuje. Oproti tomu nejvhodnější podmínky nastávají kolem 14 °C.

Podle rychlosti krystalizace medu není možné posoudit, zda je med pravý nebo falšovaný.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZmMwOTc3Yj